Goed gevulde groentesoep

Gepubliceerd op 13 januari 2021 om 14:51

Ik ben echt gek op soep! Het is lekker, perfect voor als je je niet zo lekker voelt en je blijft er lang vol van. Dit recept is voor een goed gevulde soep. Ik heb aan deze soep 2 liter water toegevoegd dus je hebt zonder twijfel 2 liter soep.

 

Benodigdheden:

  • een hele grote witte ui
  • 2 preien 
  • 150 gram vermicelli 
  • 6 wortels
  • 3 selderij stelen
  • 300 gram mager rundergehakt
  • 2 liter water 
  • 2 groente bouillon blokjes 
  • optioneel: kruiden ( ik voegde nog tijm, zout, peper en kurkuma toe)
  • 25 gram boter 

 

Verdere benodigdheden:

  • snijplank
  • mes 
  • dunschiller
  • soeppan 
  • spatel
  • vergiet

 

Stappenplan:

  1. Snij de ui door de helft en de twee halfjes nog een keer door de helft. Snij nu de kwartjes in ringen. 
  2. Zet de soeppan op het nu op middelhoog vuur.
  3. Laat de 25 gram boter smelten in de pan.
  4. Snij in de tussentijd de prij in halve ringen, snij dus eerst de prei door de helft.
  5. Spoel de prei in het vergiet goed af.
  6. Als de boter gesmolten is laat je de ui in de pan bakken.
  7. Schil in de tussentijd de wortels met de dunschiller.
  8. Snij met het mes de wortel in de lengte door de helft, PAS GOED OP WANT STUKJES VINGER ZIJN NIET LEKKER IN DE SOEP! Snij daarna de halve wortels ook in halve ringen.
  9. Vergeet niet om tussendoor door de uien te spatelen.
  10. Snij ook de selderij in plakjes.
  11. Spoel de selderij en de wortel ook goed af onder de kraan.
  12. Als de ui een beetje bruin en glazig is geworden doe je de prei, wortel en selderij bij de ui.
  13. Als alles onder goed door spatelen ongeveer 3 minuten mee is gebakken voeg je de 2 liter water toe.
  14. Voeg nu ook de bouillon blokjes toe en breng aan de kook.
  15. Draai nu de gehaktballetjes (ongeveer 2 cm groot), je kan wat kruiden door het gehakt doen. 
  16. Als de soep kookt doe je de vermicelli erbij.
  17. Heb je alle balletjes gedraaid dan mogen deze ook door de soep. Nee je hoeft de gehaktballetjes niet eerst te bakken. 
  18. Als alles in de soep zit en het water kookt laat je de soep nog minimaal 10 minuten koken. 
  19. Vind je de bouillon niet kruidig genoeg voeg dan nog wat kruiden toe.
  20. Eetse!

 

Tips:

  • Heb je te veel soep gemaakt? Geen probleem je kan het in de vriezer bewaren.
  • Heeft je vers gemaakte soep op het aanrecht gestaan en is het begonnen met onweren? Pech, je kan je soep weg gooien. Weet je dat het gaat onweren en wil je je soep behouden zet hem dan in de kelder. 
  • Je mag er altijd meer water of groente in doen net wat je zelf lekker vind. 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.