Ontbijt & Lunch

Een lekker ontbijt of een goede lunch zorgt er toch voor dat je de dag beter aan kan daarom vindt je hier lekkere recepten voor jouw sterke basis. 

Minder calorieën zalmsalade

Deze minder calorieën zalmsalade is laag in calorieën. Per 100 gram bevat deze salade zo'n 212 kcal, de zalmsalade van Johma bevat per 100gram 407 kcal. Een aanzienlijk verschil dus! Ben je benieuwd naar het recept voor 250 gram salade ( dit zijn 16 belegde boterhammetjes, 32 kcal per boterham) lees dan vooral verder.

Lees meer »

Wanna be appeltaart ontbijt

Ik word helemaal lyrisch als ik weet dat er ergens warme appeltaart is. Nou bevat een normale appeltaart vrij veel calorieën en vetten waardoor het niet ideaal is als ontbijtje. Dit recept geeft je de smaak van een warme appeltaart maar zonder al die slechte vetten enzo. Natuurlijk kan je het ook als toetje eten maar aangezien ik na het avond eten altijd al vol zit past het voor mij beter bij het ontbijt. Ook is de kwark optioneel, je kan ook kiezen voor vla of Griekse yoghurt of überhaupt geen zuivel.

Lees meer »

Ham prei salade

Deze salade klinkt misschien niet zo lekker maar dat is ie wel. Vervang de Zaanse mayonaise door yofresh mayonaise en hij past steeds meer in je dieet.

Lees meer »

Boeren omelet

Een omelet op zijn tijd kan nooit geen kwaad natuurlijk. Deze omelet is vrij groot en met een boterhammetje eronder heb je een goede stevige lunch. 

Lees meer »

Broodje brie

Terwijl ik dit schrijf krijg ik er weer zin in. Deze vorm van een broodje brie is makkelijk te maken en lekker om te eten. 

Lees meer »

Vogelnestje (uit de airfryer)

Misschien had je nooit link gelegd tussen eten en een vogelnestje, maar deze bal smaakt er zeker niet minder om. Ik had nog nooit "gehakt" ballen in de airfryer gemaakt maar het gehakt was nog mals en gaar ook! Ik was flabbergasted. 

Lees meer »

Tomaat mozzarella tosti met pesto

Smaken verschillen en deze tosti is daar een goed voorbeeld van. Mijn moeder vond hem niet lekker (ze houdt niet van pesto), ik vond hem wel gaan maar geen hoogvlieger. Maar toen kwam m'n zus, zij was er helemaal weg van haar letterlijke woorden waren "Dit is echt een van de lekkerste tosti's die ik ooit geproefd hem". Ik twijfelde of dat ik het recept wel moest postten maar omdat zij er zo enthousiast over was heb ik besloten hem toch op de site te zetten, hier is tie dan!

Lees meer »

Spinazie omelet

Dit recept is ontstaan terwijl ik bezig was met de gevulde kipfilet, ik had te veel vulling gemaakt en vond het zonde om deze weg te gooien. Ik besloot er eieren bij te doen en voilà dit heerlijke omeletje is geboren. Foto 2 is hoe hij er in de pan uitziet.

Lees meer »

Ei bacon salade

Lekker op brood of op een toastje, ei bacon salade. Makkelijk en snel te maken en heel lekker! Lactose en glutenvrij.

Lees meer »