Wanna be appeltaart ontbijt

Gepubliceerd op 20 januari 2021 om 12:32

Ik word helemaal lyrisch als ik weet dat er ergens warme appeltaart is. Nou bevat een normale appeltaart vrij veel calorieën en vetten waardoor het niet ideaal is als ontbijtje. Dit recept geeft je de smaak van een warme appeltaart maar zonder al die slechte vetten enzo. Natuurlijk kan je het ook als toetje eten maar aangezien ik na het avond eten altijd al vol zit past het voor mij beter bij het ontbijt. Ook is de kwark optioneel, je kan ook kiezen voor vla of Griekse yoghurt of überhaupt geen zuivel.

 

Benodigdheden:

  • 1 appel
  • 3 eetlepels kwark (ik heb gekozen voor Arla skyr vanille smaak)
  • 2 eetlepels water 
  • 1 theelepel kaneel (kan ook een halve net wat je lekker vind)

 

Verdere benodigdheden:

  • schaaltje 
  • klein steelpannetje 
  • snijplankje 
  • mesje 
  • lepel 

 

Stappenplan:

  1. Schil de appel en snij hem in kleine stukjes, vergeet niet het klokhuis te verwijderen. 
  2. Doe het water, de kaneel en de appelblokjes in het steelpannetje.
  3. Zet het pannetje op middelhoog vuur en laat onder af en toe doorroeren warm worden.
  4. Als de appel zacht genoeg is om met je lepel door twee te splitsen dan is je appel goed.
  5. Doe de kwark in het schaaltje en doe de warme appel er overheen.
  6. Eetse!

 

Tips:

  • Zet de afzuigkap aan want de geur is heerlijk en iedereen zal een beetje willen :-p.
  • Dit recept is voor 1 persoon.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.