Boeren omelet

Gepubliceerd op 23 december 2020 om 10:46

Een omelet op zijn tijd kan nooit geen kwaad natuurlijk. Deze omelet is vrij groot en met een boterhammetje eronder heb je een goede stevige lunch. 

 

Benodigdheden:

  • groene paprika 
  • kipfilet reepjes 
  • 30+ strooikaas 
  • rode ui 
  • eieren (2 per persoon)

 

Verdere benodigdheden:

  • Snijplankje 
  • mesje 
  • olijfolie
  • koekenpan
  • deksel 
  • bakje
  • spatel
  • lepel
  • hittebron

 

Stappenplan:

  1. Snij de ui in halve ringen en de paprika in stukjes.
  2. Breek de eieren boven een schaaltje zodat je kan checken of er stukjes van de schil in zitten.
  3. Doe de ui, paprika, kipfilet reepjes en strooikaas door het ei en roer goed door. 
  4. Doe de pan op het vuur op middelhoog. 
  5. Doe een scheut olijfolie in de pan en laat warm worden. 
  6. Doe het ei in de pan en verdeel goed over de pan.
  7. Zet de deksel over het ei en laat even garen.
  8. Als je ziet dat het ei aan de bovenkant niet meer heel erg drillerig is draai je het ei om.
  9. Laat het ook op deze kant even gaar worden met de deksel er overheen.
  10. Als je ei gaar is haal je hem uit de pan.
  11. Eetse!

 

Tips:

  • Liever wat meer groenten? Voeg champignon, maïs of wortelreepjes toe. 
  • Het ei ligt in totaal ongeveer 5 minuten in de pan.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.