Een omelet op zijn tijd kan nooit geen kwaad natuurlijk. Deze omelet is vrij groot en met een boterhammetje eronder heb je een goede stevige lunch.
Benodigdheden:
- groene paprika
- kipfilet reepjes
- 30+ strooikaas
- rode ui
- eieren (2 per persoon)
Verdere benodigdheden:
- Snijplankje
- mesje
- olijfolie
- koekenpan
- deksel
- bakje
- spatel
- lepel
- hittebron
Stappenplan:
- Snij de ui in halve ringen en de paprika in stukjes.
- Breek de eieren boven een schaaltje zodat je kan checken of er stukjes van de schil in zitten.
- Doe de ui, paprika, kipfilet reepjes en strooikaas door het ei en roer goed door.
- Doe de pan op het vuur op middelhoog.
- Doe een scheut olijfolie in de pan en laat warm worden.
- Doe het ei in de pan en verdeel goed over de pan.
- Zet de deksel over het ei en laat even garen.
- Als je ziet dat het ei aan de bovenkant niet meer heel erg drillerig is draai je het ei om.
- Laat het ook op deze kant even gaar worden met de deksel er overheen.
- Als je ei gaar is haal je hem uit de pan.
- Eetse!
Tips:
- Liever wat meer groenten? Voeg champignon, maïs of wortelreepjes toe.
- Het ei ligt in totaal ongeveer 5 minuten in de pan.
Reactie plaatsen
Reacties