Dit recept is ontstaan terwijl ik bezig was met de gevulde kipfilet, ik had te veel vulling gemaakt en vond het zonde om deze weg te gooien. Ik besloot er eieren bij te doen en voilà dit heerlijke omeletje is geboren. Foto 2 is hoe hij er in de pan uitziet.
Benodigdheden:
- spinazie
- spekreepjes
- gesneden champignon
- eieren
- philadelphia
- olijfolie
Verder benodigdheden:
- Grote kom om in te mixen.
- Koekenpan
- Hittebron
- Spatel
- Pan om de spinazie in te koken.
- Garde
- vergiet
Stappenplan:
- Bak de spekjes in de koekenpan.
- Doe de Philadelphia in de kom samen met de champignon.
- Kook de spinazie in een klein laagje water.
- Voeg eieren aan de Philadelphia toe en roer goed door.
- Als de spekreepjes gaar zijn doe je deze ook in de kom.
- Als de spinazie gekookt is laat je deze uitlekken in het vergiet.
- Doe olijfolie in de koekenpan.
- Voeg de spinazie ook toe aan de kom en roer het geheel goed door.
- Doe wat van het mengsel in de pan en bak net als een pannenkoek, kort en draai om als aan de bovenkant belletjes ontstaan.
- Als de omelet klaar is haal je hem van het vuur.
- Eetse!
tips:
- Ui, maïs of paprika zijn ook lekker om toe te voegen.
- Druk voor het recept van de gevulde kipfilet hieronder.
Reactie plaatsen
Reacties