Ei bacon salade

Gepubliceerd op 14 oktober 2020 om 14:20

Lekker op brood of op een toastje, ei bacon salade. Makkelijk en snel te maken en heel lekker! Lactose en glutenvrij.

 

benodigdheden:

  • 5 eieren
  • spek reepjes 
  • bieslook (naar smaak)
  • 1,5 eetlepel mayonaise 

 

verdere benodigdheden:

  • pannetje om de eitjes in te koken
  • pan om de spekreepjes in te bakken
  • vork
  • lepel
  • schaar/mes 
  • schaaltje 
  • plasticfolie 
  • snijplankje

 

stappenplan om te maken:

  1. Kook de 5 eieren in het pannetje, laat de eieren 8 minuten koken vanaf het moment dat het water bubbelt.
  2. Bak de spekreepjes in het pannetje.
  3. Als de eitjes gekookt zijn laat je ze 'schrikken' door er koud water op te laten stromen.
  4. laat de eitjes afkoelen.
  5. Als de spek reepjes gebakken zijn schep je ze met de lepel uit de pan in het schaaltje, let erop dat het vet van het bakken in de pan blijft zitten.
  6. knip/snij de bieslook in kleine stukjes en voeg dit toe aan de spek reepjes.
  7. Als de eitjes zijn afgekoeld pel je de eitjes.
  8. Leg de eitjes op het snijplankje en plet ze met de vork.
  9. Doe de ei stukjes bij de spekreepjes en de bieslook.
  10. Roer het geheel door.
  11. Voeg de anderhalve eetlepel mayonaise toe.
  12. Roer het geheel goed door.
  13. Dek het schaaltje af met plasticfolie.
  14. Plaats het schaaltje in de koelkast tot het moment van consumeren. 
  15. Eetse!

 

tips: 

  • Voeg naar smaak zout, peper & paprika poeder toe.
  • Spoel de eitjes af nadat je ze gepeld hebt om ook de kleinste stukjes schil weg te spoelen.
  • Consumeer het liefst de zelfde dag nog.
  • Afvallen? Vervang de mayonaise door magere sla saus.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.