Wentelteefjes met yoghurt en rood fruit

Gepubliceerd op 9 februari 2021 om 11:41

Ik had nog nooit een wentelteefje op en wist ook niet zeker of ik ze goed gemaakt had maar over een ding was ik wel zeker, wat een ontzettend lekker ontbijt! Dit recept is voor 6 teefjes. 

 

Benodigdheden:

  • 6 eieren 
  • 6 sneeën oud brood 
  • 250 ML halfvolle melk 
  • 2 theelepels kaneel
  • 200 gram suiker 
  • 50 ongezouten roomboter
  • Griekse yoghurt naar smaak 
  • rood fruit (ik heb gekozen voor frambozen, aardbijen en blauwe bessen) 

 

Verdere benodigdheden:

  • koekenpan
  • middelmaat schaaltje 
  • bord
  • vork 
  • spatel 
  • lepel
  • vergiet 
  • snijplank 
  • mesje

 

Stappenplan:

  1. Breek de eieren in de middelmaat schaal.
  2. Doe de melk bij de eieren en klop met de vork goed door elkaar.
  3. Zet de koekenpan op het vuur met een beetje boter, zorg dat de boter zich goed door de pan verspreid. 
  4. Dip het brood aan beide kanten in het ei-melk mengsel.
  5. Leg het brood nu in de pan.
  6. Meng op het bord de suiker met het kaneel.
  7. Als de boterham aan beide kanten mooi bruin gebakken is haal je het uit de pan en leg je het op het bord met de suiker en het kaneel, zorg dat aan beide kanten wat suiker en kaneel komt te zitten.. 
  8. Was het fruit in het vergiet en snij daarna in stukjes op de snijplank. 
  9. Doe een dot Griekse yoghurt op je wentelteefje en bestrooi met fruit.
  10. Herhaal dit met al het brood/wentelteefjes. 
  11. Eetse!

 

Tips:

  • Als je geen oud brood in huis hebt kan je het brood een tijdje op het aanrecht laten liggen buiten de zak zo wordt het vanzelf oud. 
  • Stapel de wentelteefjes niet op elkaar als ze gebakken en gesuikerd zijn want zo worden ze zompig. 
  • Hou er rekening mee dat de 50 gram boter voor alle 6 de wentelteefjes zijn, doe dus niet alles in een keer in de pan. 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.