Zeewier noedels met biefstuk

Gepubliceerd op 29 oktober 2020 om 11:04

Ik liep in de supermarkt en was opzoek naar noedels. Ik stond voor het schap en zag zeewier noedels liggen, ik had hier echt nog nooit van gehoord dus des te groter was de behoefte om het te gaan proeven. Om heel eerlijk te zijn had ik er niet zo veel van verwacht maar toen we klaar waren met eten waren we het er toch over eens dat dit wel een blijvertje was. Leuke bijkomstigheid: het was heel snel klaar!

 

Benodigdheden:

  • Zeewier noedels
  • biefstuk
  • broccoli 
  • champignon 
  • zout & peper 
  • ketjap 
  • olijfolie/boter om in te bakken

 

Verdere benodigdheden:

  • Hittebron 
  • koekenpan
  • 1 pan om de noedels en de broccoli in te kunnen koken (ik gebruikte er zelf 2 maar met het oog op de afwas is 1 beter). 
  • mesje 
  • spatel
  • snijplankje 
  • vergiet 
  • Pan om alles in te mixen

 

Stappenplan:

  1. Doe warm water in de pan waar je noedels in gaat koken en zet deze op hoog vuur op de hittebron.
  2. Snij alvast de biefstuk in kleine stukjes van ongeveer 1,5CM breed en lang. 
  3. Kruid de biefstuk met zout en peper.
  4. Als het water kookt, kook je de noedels in 10 minuten gaar.
  5. Zet de koekenpan op het vuur op middelhoog vuur.
  6. Laat olie warm worden of boter smelten in de pan.
  7. Bak de biefstuk zoals jij hem lekker vind. 
  8. Snij de champignons alvast. 
  9. Als de biefstuk gaar is zoals jij hem lekker vind doe je deze in een nieuwe pan waar je alles gaat mixen. 
  10. Doe weer boter/olijfolie in de pan en wacht tot deze goed is om de champignons in te bakken.
  11. Bak de champignons. 
  12. Giet de noedels na 10 minuten af.
  13. Doe opnieuw water in de pan en zet terug op het vuur, we gaan namelijk de broccoli koken.
  14. Snij de broccoli in kleine roosjes.
  15. Kook de broccoli, om eerlijk te zijn weet ik niet hoelang een broccoli kookt omdat ik altijd met een vork prik om te kijken of hij zacht genoeg is. 
  16. Als de champignons gaar zijn doe je deze bij de biefstuk. 
  17. Zet de pit van de koekenpan uit.
  18. Doe ook de noedels bij de biefstuk en de champignons.
  19. Schep het mengsel goed door.
  20. Voeg 3 eetlepels ketjap toe.
  21. Roer het geheel weer goed door.
  22. Als de broccoli gaar is giet je deze af en voeg je deze toe aan het mengsel. 
  23. Zet de pit weer uit voor je huis in de brand staat, moet je niet hebben. 
  24. Als je het mengsel zacht genoeg vind om te eten ben je klaar, vind je dat niet voeg dan nog meer ketjap toe. 
  25. Eetse!

 

tips:

  • Hou je niet van biefstuk of vind je het vlees te duur? Vervang de biefstuk dan door kip.
  • Wees voorzichtig als je de noedels kookt omdat het water als het op het kookpunt is ineens uitzet (zie onderstaande foto). -living on the edge- Ik zag dit niet aankomen. 
  • Wees voorzichtig met het toevoegen van peper omdat de noedels zelf ook een beetje naar peper smaken (naar onze mening). 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.