Shaslicks en eenpansgerecht

Gepubliceerd op 2 november 2020 om 12:04

Terwijl ik bezig was met het bakken van deze overheerlijke shaslicks kwam ik erachter dat ik veeeelste veel kipfilet, paprika en ui had gesneden. Ik vond het zonde om weg te gooien en voegde het toe samen met ei en een eetlepel bolognese pastasaus. Dit simpele eenpansgerecht vond ik stiekem nog lekkerder dan de shaslicks zelf. 

 

benodigdheden shaslicks:

  • Saté stokken
  • (ik had 1 kilo) kipfilet
  • een rode paprika
  • een grote ui 
  • ketjap 
  • zout 
  • peper
  • kurkuma 
  • peterselie
  • knoflook poeder
  • uienpoeder
  • paprikapoeder 
  • kipkruiden
  • olijfolie

 

verdere benodigdheden:

  • snijplank 
  • mes
  • grote schaal om de kip in te marineren
  • een kom 
  • hittebron
  • koekenpan
  • deksel voor op de koekenpan
  • lepel
  • tang (om mee om te draaien)

 

stappenplan:

  1. Snij de kipfilet in blokjes.
  2. Doe de ketjap, kurkuma, zout & peper, peterselie, knoflook poeder, uienpoeder, paprikapoeder en kipkruiden bij de kip en roer goed om in de grote schaal.
  3. Laat de kipfilet even staan.
  4. Snij in de tussentijd de paprika en de ui in grote vierkantjes. 
  5. Als de kipfilet ongeveer een half uur heeft gestaan pak je de saté stokken erbij.
  6. Je gaat nu, om en om, de stokken door de groenten en kipfilet steken. 
  7. Een mogelijke volgorde kan zijn: kip-paprika-kip-ui-kip-paprika-kip, het is het makkelijkste als het eerste en het laatste element een kipje is zodat de shaslick niet uit elkaar valt tijdens het bakken.
  8. Als de shaslicks gemaakt zijn ga je ze bakken.
  9. Zet de pan op de hittebron op middelhoog vuur.
  10. Doe olijfolie in de pan en laat warm worden.
  11. Als de olijfolie warm is geworden leg je de shaslicks in de pan.
  12. Doe de deksel over de shaslicks heen en laat ze rustig garen.
  13. Als de kipfilet er niet meer rauw uitziet maar een lichtere kleur heeft draai je ze om. 
  14. Laat de shaslicks ongeveer 20 minuten garen op middelhoog tot laag vuur onder af en toe omdraaien.
  15. Als de shaslicks gaar zijn haal je de pan van het vuur af en zijn ze klaar.
  16. Eetse!

 

tips:

  • Pas op dat je de saté stok niet door de kipfilet in je vinger prikt want dit kan een snee geven.
  • Let erop dat de saté stok niet gaat splinteren als je het eten erom heen schuift, gebeurd dit wel pak een andere stok. 
  • Laat de kipfilet nooit zonder on-afgedekt staan voor de hygiëne. 

 

Het eenpansgerecht:

Als je net als ik te veel hebt kun je dit tot een heerlijk mengsel maken.

 

extra benodigdheden:

  • één ei
  • een eetlepel bolognese pastasaus

 

Stappenplan:

  1. Zet een pan op het vuur dit mag hoger dan bij de shaslicks. 
  2. Doe olijfolie in de pan en laat warm worden.
  3. Laat de kipfilet bakken tot hij aan beide kanten licht bruin is.
  4. Doe de ui en paprika ook in de pan en laat meebakken. (ongeveer 2 à 3 minuten).
  5. Breek een ei boven een bakje (zodat je kan controleren of er een schilletje in je ei zit).
  6. Voeg het ei toe aan de pan en laat ook mee bakken, roer het geheel goed door nu.
  7. Voeg als laatste stap de bolognese pastasaus toe en je bent klaar.
  8. Eetse!

 

tips: 

  • Voeg voor wat extra groenten ook een groene paprika, maïs, champignon, courgette of prei toe. 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.