Andijvie stamppot ovenschotel

Gepubliceerd op 6 januari 2021 om 13:01

Hoe je een stamppot leuk op de foto krijgt? Joost mag het weten. Gelukkig smaakte dit veeeel beter dan dat het eruit ziet. Dit recept is genoeg voor 5 personen.

 

Benodigdheden:

  • 2 rookworsten 
  • 1,5 kilo zacht kokende aardappel
  • 750 gram andijvie 
  • 230 gram paturain
  • strooikaas 

 

Verdere benodigdheden:

  • snijplank 
  • mesje 
  • lepel
  • vergiet 
  • aardappelstamper 
  • 2 kookpannen 
  • ovenschaal
  • oven 
  • hittebron
  • bakspray

 

Stappenplan:

  1. Schil en was de aardappels.
  2. Kook de aardappels tot ze zacht genoeg zijn. Je weet dat ze zacht genoeg zijn als je met een vork in de aardappel prikt en hij valt uiteen. 
  3. Laat de oven op 180 graden voorverwarmen.
  4. Als de aardappels staan te koken was je de andijvie en kook je ze in een aparte pan ook even kort. (zo'n 3 minuten).
  5. Snij nu de rookworsten in plakjes.
  6. Als de aardappels zacht genoeg zijn giet je ze af en stamp je ze met de aardappelstamper tot een aardappelpuree.
  7. Schep de andijvie nu door de aardappelpuree (zoals je een stamppot maakt).
  8. Spray de ovenschaal in met bakspray.
  9. Schep de helft van de stamppot in de ovenschaal.
  10. Verdeel nu de helft van de paturain over de aardappelpuree in de ovenschaal.
  11. Als je de paturain gelijkmatig verdeelt hebt leg je ongeveer de helft van. de gesneden rookworst plakjes als derde laag op de paturain. 
  12. Bovenop de laag met worst gaat de andere helft van de stamppot.
  13. Bovenop de stamppot verdeel je de andere helft van de paturain gelijkmatig. 
  14. Je raad het al, de andere helft van de rookworst doe je weer bovenop de paturain.
  15. Nu als laatst de topping van strooikaas, ik had heel weinig strooikaas tot mijn beschikking dus de kaas zie je niet echt terug op de foto's.
  16. Zet nu de ovenschotel 15 tot 20 minuten in de oven (tot de kaas goed gesmolten is).
  17. Als de kaas goed gesmolten is haal je de stamppot ovenschotel uit de oven.
  18. Eetse!

 

Tips:

  • Als je van spekjes door de stamppot houdt, hou je niet in. Bak de spekjes en doe ze door de stamppot!
  • Hou je niet zo van gesmolten kaas bij de stamppot? Laat de strooikaas dan weg.
  • Hou je juist wel van gesmolten kaas? Gebruik dan pizza strooikaas. 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.