Hoe je een stamppot leuk op de foto krijgt? Joost mag het weten. Gelukkig smaakte dit veeeel beter dan dat het eruit ziet. Dit recept is genoeg voor 5 personen.
Benodigdheden:
- 2 rookworsten
- 1,5 kilo zacht kokende aardappel
- 750 gram andijvie
- 230 gram paturain
- strooikaas
Verdere benodigdheden:
- snijplank
- mesje
- lepel
- vergiet
- aardappelstamper
- 2 kookpannen
- ovenschaal
- oven
- hittebron
- bakspray
Stappenplan:
- Schil en was de aardappels.
- Kook de aardappels tot ze zacht genoeg zijn. Je weet dat ze zacht genoeg zijn als je met een vork in de aardappel prikt en hij valt uiteen.
- Laat de oven op 180 graden voorverwarmen.
- Als de aardappels staan te koken was je de andijvie en kook je ze in een aparte pan ook even kort. (zo'n 3 minuten).
- Snij nu de rookworsten in plakjes.
- Als de aardappels zacht genoeg zijn giet je ze af en stamp je ze met de aardappelstamper tot een aardappelpuree.
- Schep de andijvie nu door de aardappelpuree (zoals je een stamppot maakt).
- Spray de ovenschaal in met bakspray.
- Schep de helft van de stamppot in de ovenschaal.
- Verdeel nu de helft van de paturain over de aardappelpuree in de ovenschaal.
- Als je de paturain gelijkmatig verdeelt hebt leg je ongeveer de helft van. de gesneden rookworst plakjes als derde laag op de paturain.
- Bovenop de laag met worst gaat de andere helft van de stamppot.
- Bovenop de stamppot verdeel je de andere helft van de paturain gelijkmatig.
- Je raad het al, de andere helft van de rookworst doe je weer bovenop de paturain.
- Nu als laatst de topping van strooikaas, ik had heel weinig strooikaas tot mijn beschikking dus de kaas zie je niet echt terug op de foto's.
- Zet nu de ovenschotel 15 tot 20 minuten in de oven (tot de kaas goed gesmolten is).
- Als de kaas goed gesmolten is haal je de stamppot ovenschotel uit de oven.
- Eetse!
Tips:
- Als je van spekjes door de stamppot houdt, hou je niet in. Bak de spekjes en doe ze door de stamppot!
- Hou je niet zo van gesmolten kaas bij de stamppot? Laat de strooikaas dan weg.
- Hou je juist wel van gesmolten kaas? Gebruik dan pizza strooikaas.
Reactie plaatsen
Reacties