Quiche met paprika en spekjes

Gepubliceerd op 14 maart 2021 om 15:38

Wie is er nog meer gek op quiche? Ik zeker wel en was ook erg enthousiast over deze variant. Natuurlijk zijn er duizenden varianten van quiche maar deze heb ik gemaakt met producten die ik nog had liggen. 

 

Benodigdheden:

  • 1 rode paprika 
  • 1 middelgrote ui 
  • 5 eieren 
  • 300 gram spekreepjes 
  • 175 ML slagroom 
  • 10 plakjes taartbodem
  • zakje tex mex strooikaas 

 

Verdere benodigdheden:

  • bakvorm (27cm doorsnee en 5 cm hoog)
  • bakspray 
  • snijplankje 
  • mesje 
  • spatel 
  • koekenpan
  • oven (op 200 graden)
  • lepel
  • kom
  • garde 
  • vork 

 

Stappenplan:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Haal de plakjes taartbodem van elkaar.
  3. Zet de koekenpan op middelhoog vuur en doe de spekjes in de pan. 
  4. Snij in de tijd dat de spekjes bakken de ui in halve ringen en de paprika in blokjes. 
  5. Doe de 175 ML slagroom en de 5 eieren in de kom en klop met de garde goed door elkaar. 
  6. Als de spekjes gebakken zijn schep je deze met de lepel uit de pan en doe je ze bij het ei-slagroom mengsel, zorg dat het vet van de spekjes in de pan blijft.
  7. Bak nu de ui en de paprika in het vet van de spekjes.
  8. Als de ui en paprika gaar zijn doe je deze ook in de kom bij het ei-slagroom mengsel. 
  9. Spuit de bakvorm in met bakspray.
  10. Bedek de bodem en de rand van de bakvorm met de taartbodem plakken. 
  11. Prik gaatjes in de bodem van het deeg. 
  12. Giet het mengsel uit de kom in de bakvorm.
  13. Bestrooi de quiche met strooikaas. 
  14. Vouw de randen van de quiche mooi om. 
  15. Zet de quiche 30 minuten in de oven op 200 graden.
  16. Laat de quiche nadat hij uit de oven komt nog 10-15 minuten buiten de oven rusten. 
  17. Eetse!

 

Tips:

  • Mocht je ei over hebben kan je de rand van de quiche nog insmeren met ei zodat deze wat zachter blijft. 
  • Wil je wat meer pit in de quiche voeg dan een teentje knoflook toe. 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.