Au bain-marie

Gepubliceerd op 23 november 2020 om 15:11

Au bain-marie is een term die je vooral bij het maken van desserts, koekjes of taart vaak tegen komt. Het klinkt heel duur en moeilijk maar eigenlijk is het heel simpel. In dit voorbeeld smelt ik witte chocolade samen met boter. 

 

Benodigdheden:

  • pannetje 
  • water 
  • hittebron (op middelhoog vuur, zoals op het plaatje te zien staat hij bij mij op 6)
  • spatel/pannenlikker 
  • hittebestendige kom 
  • boter 
  • chocolade 

 

Stappenplan:

  1. Doe warm water in het pannetje.
  2. Zet het pannetje met het water op middelhoog vuur.
  3. Zet de hittebestendige schaal op het pannetje. 
  4. Doe de boter en de chocolade in de kom. 
  5. Laat de boter en de chocolade smelten onder af en toe doorroeren. 
  6. Als de boter en de chocolade gesmolten zijn haal je het pannetje van het vuur.
  7. Klaar is kees, of piet, of Bep.... je snapt mn punt.

 

Tips:

  • Zorg dat het water niet gaat koken want dan brand de chocolade aan. 
  • Breek de chocolade alvast in stukjes, dan smelt het sneller. 
  • Zorg dat de boter en de chocolade goed gemengd zijn. 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.