Pepernoten kwarktaart

Gepubliceerd op 15 november 2020 om 12:04

Sinterklaas is weer in het land, dit betekend cadeautjes en snoepgoed. Om deze rede heb ik deze pepernoten kwarktaart gemaakt. Let op deze taart vult enorm. 

 

Benodigdheden:

  • 500 gram Danio stracciatella kwark
  • 110 gram ongezouten roomboter
  • pepernoten/kruidnoten
  • witte chocolade pepernoten/kruidnoten
  • 250 milliliter slagroom 
  • Dr. Oetker Kwarktaart naturel mix
  • 400 milliliter water 
  • 300 gram melk chocolade 

 

Verdere benodigdheden:

  • taartvorm 
  • bakspray 
  • lepel
  • mixer 
  • steelpannetje 
  • grote kom
  • mixer 
  • pannenlikker 
  • koelkast

 

Stappenplan:

  1. Doe een deel van de pepernoten in de blender en vermaal ze tot kruimels.
  2. Smelt 60 gram boter in het pannetje op laag vuur, let er op dat het niet aan de bodem van je pannetje aanbakt.
  3. Als de pepernootjes tot kruimels zijn vermalen en de boter is gesmolten, doe je de kruimels en de boter in de kom en mix je deze tot een kruimelig geheel.
  4. In het doosje van de naturel kwarktaart mix zit een papieren bodemblaadje. Deze leg je op de bodem van de taartvorm, daarna klik je de rand van de taartvorm erop. 
  5. Druk de kruimel en boter mix met de lepel op de bodem van de taartvorm.
  6. Spoel de grote schaal af en droog af. 
  7. Doe het water, de kwark en de slagroom in de grote kom.
  8. Mix op de laagste stand van de mixer het geheel door tot een glad beslag. 
  9. In het doosje van Dr. Oetker zit ook een zakje met taartmix, deze doe je bij het beslag.
  10. Mix het beslag met de taartmix op de laagste stand van de mixer een minuut door.
  11. Mix nu het geheel redelijk stijf in 2,5 minuut op de hoogste stand van de mixer. (het spetteren valt mee)
  12. Als de mix redelijk stijf is doe je nu pepernoten door het beslag.
  13. Spatel de pepernoten met de pannenlikker goed door het beslag.
  14. Spuit de rand van de bakvorm in met bakspray. 
  15. Doe het beslag nu op de pepernoten bodem in de bakvorm.
  16. Laat de taart nu 2,5 uur in de koelkast staan. 
  17. Na de 2,5 uur haal je de taart uit de koelkast, haal de rand van de taartvorm eraf. Deze laat als het goed is als een soort Mona toetje los.
  18. Smelt nu 50 gram boter en 300 gram melkchocolade au bain-marie. 
  19. Als de boter en de chocolade gesmolten zijn spatel je deze goed door met de pannenlikker.
  20. Nu komt de uitdaging.
  21. Laat de chocolade op de taart druipen.
  22. Smeer heel voorzichtig de chocolade over de taart (het mag er naast druipen, dit geeft een speels effect). Veeg de chocolade niet te fanatiek over de taart want dan smelt de taart en mixt het met de chocolade (als dit gebeurt geen paniek!).
  23. Bestrooi de chocolade met de over gebleven peper noten. 
  24. Zet de taart weer een half uur in de koelkast.
  25. Eetse!

 

Tips:

  • Zorg dat de chocolade niet te dik is omdat het snijden van de taart dan moeilijk wordt. 
  • Wees niet te precies. 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.