Yoghurt blauwe bessen tulband cake

Gepubliceerd op 28 december 2020 om 14:24

Het maakt niet uit welke tulband cake je me geeft, ik blijf die ronde vorm leuk vinden. Extra leuk is het dan als de cake in kwestie ook nog lekker smaakt. Laat dat bij deze cake nou net het geval zijn. 

 

Benodigdheden:

  • 150 gram gesmolten boter
  • 220 gram suiker
  • 2 eieren
  • 140 gram Griekse yoghurt
  • 1 theelepel vanille extract
  • 225 gram zelfrijzend bakmeel
  • 250 gram blauwe bessen
  • 200 gram (smelt) chocolade, ik heb witte chocolade gebruikt.

 

Verdere benodigdheden:

  • pannenlikker
  • garde
  • cakevorm, ik heb een tulband vorm gebruikt
  • mengkom
  • bakspray 
  • oven
  • pannetje 
  • hittebron
  • saté prikker

 

Stappenplan:

  1. Laat de oven op 160 graden voorverwarmen.
  2. Laat de boter in een pannetje smelten.
  3. Voeg de boter, eieren, suiker, yoghurt en vanille extract in de mengkom en roer dit door elkaar met de garde.
  4. Voeg het zelfrijzend bakmeel toe en mix goed door met de rest van het beslag.
  5. Was de helft van de blauwe bessen.
  6. Als de blauwe bessen een beetje zijn opgedroogd spatel je deze door het beslag met de pannenlikker.
  7. Spray de bakvorm in met bakspray.
  8. Doe het beslag in de bakvorm en verdeel gelijkmatig.
  9. Zet de cake 60 minuten op 160 graden in de oven.
  10. Als de tijd voorbij is prik je met een saté prikker in de cake om te kijken of hij van binnen gaar is, dit is het geval als de saté prikker er droog uitkomt. 
  11. Als de saté prikker droog uit de cake komt laat je de cake nog 20 minuten in de vorm afkoelen.
  12. Smelt in de tussentijd de chocolade, zet het pannetje op een laag vuurtje en laat onder af en toe omroeren smelten.
  13. Spoel ook de rest van de blauwe bessen af en laat drogen.
  14. Als de 20 minuten voorbij zijn haal je de cake uit de vorm.
  15. Giet de gesmolten chocolade over de cake.
  16. Versier de cake daarna gelijk met de blauwe bessen.
  17. Eetse!

 

Tips:

  • Er is speciale smelt chocolade op de markt waardoor de chocolade sneller smelt. 
  • Hou voor de zekerheid meerdere saté prikkers bij de hand, als je door een blauwe bes prikt is je saté prikker namelijk nat en roze. 
  • Weet je niet wat bakspray is? Kijk dan bij de kop "Hoe moet dat?"

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.