Basic stoofpeertjes

Gepubliceerd op 1 november 2020 om 13:12

Stoofpeertjes, ik ben er gek op!  Nou moet ik toegeven dat ik die dingen nog nooit had gemaakt. Desondanks smaakten ze heerlijk, ze waren wel wat aan de basic kant maar wel super lekker.

 

Benodigdheden:

  • Peren die geschikt zijn voor stoofpeertjes, ik had 2 kilo van de Gieser Wildeman stoofpeer.
  • Kaneelstokjes (op 2 kilo heb ik er 3 gebruikt)
  • 2 eetlepels (met een heuveltje) bruine basterdsuiker 

 

Verdere benodigdheden:

  • Snijplank 
  • Mesje 
  • Dunschiller 
  • Vergiet
  • Pan om de peertjes in te bereiden
  • Deksel van de pan
  • Hittebron

 

Stappenplan:

  1. Schil de peren met de dunschiller.
  2. Snij de peren in kwartjes, vergeet niet het klokhuis te verwijderen. (LET OP: Ik had nog nooit zo'n hardnekkige peer meegemaakt, snij dus niet net als ik in je vinger).
  3. Was de peren met koud water in het vergiet.
  4. Doe de peertjes in de pan.
  5. Doe een laagje water van ongeveer 3 CM in de pan bij de peren.
  6. Doe de kaneelstokjes ook in de pan.
  7. Zet de pan op het vuur.
  8. Plaats de deksel op de pan.
  9. Zodra het water borrelt zet je het vuur lager.
  10. Roer om de 20 minuten even door de pan zodat de peertjes niet aan de bodem gaan kleven.
  11. Als de peertjes een uur op het vuur hebben gestaan voeg je de lepels bruine basterdsuiker toe. 
  12. Na nog een half uur stoven zet je de pit uit. 
  13. Laat de peertjes in de pan met de deksel op de pan afkoelen tot deze eetbaar zijn qua temperatuur. 
  14. Eetse!

 

tips:

  • Zoals ik net al zei let op dat je niet in je vingers snijdt.
  • Liever rode peertjes, doe dan roze suiker in de pan in plaats van basterdsuiker. 
  • Ik koos voor kwartjes zodat de peer sneller klaar zou zijn, je kan natuurlijk ook halve peren of hele peren maken maar dan moet je wel langer stoven. 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.