Appelkruimel dessert met havermout

Gepubliceerd op 23 november 2020 om 14:54

Het appelkruimel dessert met havermout klonk in eerste instantie niet zo lekker maar niets is minder waar, HOE LEKKER IS DIT! Als je de bruine basterdsuiker, vanille ijs bolletjes en karamelsaus achter wegen laat is het nog gezond ook. Dit recept is genoeg voor ongeveer 6 personen.

 

Benodigdheden:

  • 6 appels 
  • 2 eetlepels bloem 
  • 150 gram ongezouten roomboter
  • 200 gram havermout  
  • één eetlepel citroensap 
  • bruine basterdsuiker 
  • vanille ijs (optioneel maar zeker een aanrader)
  • karamelsaus (Hero dessertsaus)
  • water
  • kaneel 
  • vanille extract 
  • rozijnen

 

Verdere benodigdheden:

  • bakplaat
  • oven 
  • grote kom 
  • bakspray 
  • eetlepel
  • snijplankje 
  • mesje 
  • keuken weegschaaltje 
  • maatbeker

 

Stappenplan:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Schil de appels en verwijder het klokhuis.
  3. Snij de appeltjes in kleine blokjes of kleine plakjes. 
  4. Doe de appeltjes in de grote kom.
  5. Doe zo veel bruine basterdsuiker, kaneel en rozijntjes bij de appeltjes als dat je lekker vind.
  6. Doe 100 milliliter water bij de appeltjes. 
  7. Voeg ook een eetlepel vanille extract toe aan de appeltjes. 
  8. Doe de eetlepel met citroensap nu ook bij de appels. 
  9. Roer de appeltjes goed door.
  10. Spray de bakplaat in met bakspray.
  11. Verdeel de appeltjes over de hele bakplaat. 
  12. SPOEL DE GROTE KOM NIET AF!
  13. Doe de bloem, havermout, boter, een eetlepel bruine basterdsuiker en 100 milliliter water in de kom. 
  14. kneed dit geheel met de handen tot een smeuïge massa. 
  15. Verdeel de smeuïge massa nu over de appeltjes op de bakplaat.
  16. Strooi nog wat kaneel over de appelkruimel.
  17. Doe de appelkruimel nu 25 minuten op 180 graden in de oven. 
  18. Als de appelkruimel lang genoeg in de oven heeft gezeten laat je hem buiten de oven een beetje afkoelen.
  19. Schep bolletjes vanille ijs en doe deze op de appelkruimel.
  20. Giet nu de karamel over de appelkruimel met ijs. 
  21. Eetse!

 

Tips:

  • Het lekkerst als hij nog een beetje warm is. 

 


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.