Bananen tiramisu zonder rauwe ei

Gepubliceerd op 30 december 2020 om 13:37

Als er iets is waar ik helemaal gek op ben is het wel tiramisu. Mijn liefde voor dit toetje ging zo ver dat ik een hele nacht gedroomd heb van bananen tiramisu, niet dat ik dit al eens op had maar toch. Ik heb mijn droom laten uitkomen en heb de bananen tiramisu gemaakt, en wat was dit lekker. 

 

Benodigdheden:

  • 2 bananen 
  • ongeveer 40 lange vingers 
  • 250 milliliter slagroom + hoeveelheid suiker nodig voor de slagroom (ik gebruikte 2 eetlepels)
  • 250 gram mascarpone
  • 100 gram witte chocolade (blok) of witte chocolade vlokken
  • bananen likeur ( ik gebruikte die van de Kuyper)
  • cacao poeder 

 

Verdere benodigdheden:

  • Grote schaal
  • bakje 
  • snijplank
  • mesje 
  • handmixer/keukenapparaat/garde 
  • pannenlikker 
  • rasp/dunschiller

 

Stappenplan:

  1. Doe de slagroom met de benodigde suiker in de kom en klop met de handmixer/keukenapparaat of garde tot een stevige slagroom.
  2. Voeg de mascarpone bij de slagroom en mix dit goed door tot het een egale massa is.
  3. Doe in het bakje een laag bananen likeur.
  4. Dip beide kanten van de lange vingers in de likeur en leg ze met de kant met de suikerlaag omlaag in de grote schaal. 
  5. Bedek heel de bodem met lange vingers.
  6. Als heel de bodem bedekt is met lange vingers doe je er een laag van het mascarpone-slagroom mengsel boven op, verdeel dit gelijkmatig met de pannenlikker. de laag mag ongeveer een centimeter dik zijn.
  7. Pel de banaan en snij in plakjes.
  8. Leg de plakjes banaan boven op het mascarpone-slagroom mengsel.
  9. Dip de lange vingers nu weer in de likeur en leg weer met de suiker laag op de banaan, bedek zo weer heel de schaal.
  10. Doe boven op de lange vingers alle overgebleven mascarpone-slagroom mengsel en verdeel dit weer gelijk matig.
  11. Strooi een dun laagje cacao over het geheel.
  12. Als je hebt gekozen voor witte chocolade vlokken bestrooi je de tiramisu hiermee, heb je gekozen voor het blok chocolade ga dan met de dunschiller langs de lange kant van het chocolade blok om een topping van chocolade te creëren. Je kan natuurlijk ook met het chocolade blok langs een rasp gaan. 
  13. Zet de tiramisu nu minimaal 3 uur in de koelkast.
  14. Eetse!

 

Tips:

  • Als je geen fan bent van cocoa kan je in de plaats hiervan ook kaneel gebruiken. 
  • Bewaar de tiramisu in de koelkast. 
  • Probeer niet alles op te eten tijdens het maken ;-p 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.