Halloween hapjes vingers met dipsaus

Gepubliceerd op 19 oktober 2020 om 12:03

Deze creepy bladerdeeg vingers zijn perfecte hapjes voor Halloween, samen met een dipsaus is het een perfecte combinatie. 

 

benodigdheden: 

  • 10 bladerdeeg vellen (in de supermarkt in het vriesvak) 
  • 1 grote ui
  • 300 gram gehakt 
  • 1 ei 
  • garneer amandelen
  • cheddar kaas
  • melk
  • zout en peper 
  • olijfolie

 

verdere benodigdheden:

  • snijplank
  • mesje 
  • lepel
  • pan
  • kookplaat
  • oven/airfryer
  • kleine hittebron 
  • klein steelpannetje 
  • kommetje
  • kwastje
  • rasp
  • bord

 

stappenplan om te bereiden:

  1. Kruid het gehakt met zout en peper.
  2. haal de bladerdeeg vellen van elkaar zodat ze kunnen ontdooien.
  3. Zet de pan op de kookplaat en zet aan op hoog vuur.
  4. Doe een scheutje olijfolie in de pan en laat warm worden.
  5. Rul het gehakt tot het gaar is.
  6. Snipper het uitje met het mesje op de snijplank.
  7. Bak ook het uitje mee.
  8. Als alles gaar is haal je de pan van de hittebron af.
  9. Verwarm de oven voor op de temperatuur aangegeven op de verpakking van het bladerdeeg, heb je een airfryer verwarm deze dan voor op 180 graden.
  10. Leg een ontdooid plakje bladerdeeg op je snijplank.
  11. Snij het plakje in 2 even grote stroken.
  12. Schep met de lepel het ui-gehakt mengsel (de vulling) op beide stroken (aan de randen).
  13. Vouw het bladerdeeg dicht en vouw ook de uiteinden dicht.
  14. Je hebt nu een ronde langwerpige sliert met vulling. 
  15. Druk op één uiteinde een amandeltje (de nagel van de vinger).
  16. Snij met het mesje de lijntjes van de knokkels in het bladerdeeg, snij niet net als ik in je eigen vinger :-p.
  17. Breek het ei boven een schaaltje.
  18. Roer het ei met het kwastje door.
  19. Smeer de vingers in met ei.
  20. Plaats de vingers in de oven/airfryer en bak volgens de instructies op de verpakking van het bladerdeeg.
  21. Nu gaan we verder met de dipsaus.
  22. Rasp de cheddar kaas.
  23. Doe de geraspte kaas in het steelpannetje.
  24. Laat de kaas op middelhoog vuur smelten.
  25. Voeg een scheutje melk toe.
  26. De dipsaus is klaar maar let erop dat gedurende de consumptie van de saus hij boven een hittebron staat. (ik was dit vergeten waardoor de dipsaus na 10 minuten een bonk kaas was geworden. Onder het motto al doende leert men) 
  27. Als de vingers klaar zijn kan je ze samen met de dipsaus op een bord leggen.
  28. Eetse!

 

tips:

  • Snij dus alleen in de vinger van bladerdeeg en niet in je eigen vinger, dit doet zeer.
  • Zorg dat de cheddar dip verwarmt blijft, bijvoorbeeld in een kaasfondue. 
  • Voeg eventueel wat bieslook toe aan de dip.
  • Vindt je cheddar kaas te zwaar? Draag dan met 2 handen....Nee grapje :-p Vervang de cheddar dan door roomkaas om in te dippen.
  • Vegetarisch? Vervang het gehakt dan door kaas.
  • Bewaar het bladerdeeg in de diepvries anders zet het uit en kan je er niks meer mee. 
  • Laat het amandeltje los nadat de vinger in de oven/airfryer is geweest? Plak hem dan terug met ketchup of paturain. 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.