Mini spinazie&brie quiche

Gepubliceerd op 17 januari 2021 om 13:58

Ik ben zelf gek op quiche, helaas vult zo een quiche altijd enorm. Deze mini quiches zijn een perfect hapje voor als je zin hebt in een beetje quiche. Per mini quiche heb je 1 eitje nodig.

 

Benodigdheden:

  • bladerdeeg vellen
  • spek reepjes
  • verse spinazie (ongeveer 4 spinazie blaadjes per quiche)
  • brie 
  • eieren 
  • zout en peper 

 

Verdere benodigdheden:

  • muffin vorm 
  • snijplank 
  • mesje 
  • koekenpan 
  • kwastje 
  • vergiet
  • oven 
  • bakspray
  • saté prikker

 

Stappenplan:

  1. Haal de bladerdeeg vellen los van elkaar. 
  2. Was de spinazie in het vergiet goed af.
  3. Bak de spekreepjes in de koekenpan.
  4. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  5. Spray de muffin vorm in met bakspray.
  6. Vouw een bladerdeeg vel in een muffin gat, zorg dat het bladerdeeg over de rand van het muffin gat valt.
  7. Breek in het bladerdeeg een eitje.
  8. Doe de spinazie blaadjes in het ei.
  9. Doe ook de spekreepjes in het ei.
  10. Bestrooi de quiches met zout en peper.
  11. Snij op het snijplankje de brie in blokjes.
  12. Leg boven op het ei een blokje brie.
  13. Smeer het uitstekende bladerdeeg in met ei. 
  14. Doe de quiches nu ongeveer 20 minuten op 180 graden in de oven. 
  15. Als de tijd voorbij is prik je met een saté prikker in de quiche, komt de prikker er droog uit dan is je quiche klaar. Is dit niet het geval? Verleng de oventijd met 5 minuten.
  16. Eetse!

 

Tips:

  • Wil je de quiches wat romiger dan kan je er room aan toe voegen. 
  • Je kan de quiches niet opnieuw opwarmen omdat er spinazie in zit. 
  • Je kan ook het ei, spinazie, spekreepjes en zout&peper in een grote kom doen en doorroeren en dan met een pollepel het bladerdeeg vullen met het mengsel. 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.