Chicken Tenders (basic)

Gepubliceerd op 24 januari 2021 om 16:08

Chicken tenders zijn een perfecte snack voor als je wel zin hebt in kip maar geen zin hebt in kluiven. Deze chicken tenders zijn heel basic maar wel lekker. Voor je verder leest wil ik eerst even toegeven dat ik in mijn enthousiasme vergeten ben te tellen hoeveel tenders ik nou had maar ik denk ongeveer een stuk of 40, daarnaast ben ik ook vergeten te wegen hoeveel bloem ik gebruikt heb maar ik denk ongeveer 300 gram. 

 

Benodigdheden:

  • 1000 gram kipfilet 
  • bloem (ik denk ongeveer 300/350 gram)
  • 3 eieren 
  • kruiden 

 

Verdere benodigdheden:

  • frietpan (bij mij zat er frietvet in).
  • snijplank
  • scherp mes
  • 2 schaaltjes 
  • vork

 

Stappenplan:

  1. Verwarm de frituurpan voor op 180 graden.
  2. Snij de kipfilet in strookjes van ongeveer 10cm lang en 3 cm dik, vind je de kipfilet te dik zet er een mes streepje in.
  3. Breek de eieren in een bakje en klop ze los met een vork. 
  4. Doe de bloem met de kruiden in het andere bakje.
  5. Dip de kipfilet helemaal onder in het ei, laat hem een beetje uitlekken zodat de grote klodders ei er vanaf glijden.
  6. Dip de kipfilet nu in het bloem. 
  7. Herhaal dit met alle kipfilet stukjes.
  8. Hou het netje van de frietpan in de pan, laat een kipfilet in het vet glijden. Als je de kipfilet eerst in het netje plaatst en je laat dan het netje zakken dan bakt de kipfilet vast aan het netje en dat wil je niet hebben. 
  9. Laat de kipfilet 5 minuten bakken.
  10. Eetse!

 

Tips:

  • Als je de kipfilet in de bloem gedipt heb moet je deze niet op een andere be-bloemde kipfilet leggen omdat ze dan aan elkaar plakken. 
  • Mochten de kipfilet stukken toch aan elkaar plakken dan haal je ze gewoon van elkaar af en bestrooi je ze opnieuw met bloem. 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.