Rita's bladerdeeg zalm broodjes

Gepubliceerd op 14 juni 2021 om 17:24

Deze zalm snack is super makkelijk om te maken en ontzettend lekker om te eten. Als je ze in de airfryer maakt zijn ze wat vetter dan uit de oven, maaaar ze zijn wel een stuk sneller klaar! Dit recept is genoeg voor 20 bladerdeeg hapjes. 

 

Benodigdheden:

  • Pakje bladerdeeg vellen (10 stuks)
  • 500 gram zalm zonder huid.
  • 1 middelgroot ei 
  • theelepel peterselie 
  • rondje boursin

 

Verdere benodigdheden:

  • snijplank
  • scherp mesje
  • gebaksvorkje 
  • kwastje 
  • oven of air fryer 
  • Als je de hapjes in de oven maakt bakpapier. 
  • theelepel 
  • kommetje 

 

Stappenplan:

  1. Verwarm de hete lucht oven of airfryer voor op 200 graden. 
  2. Zorg dat de bladerdeeg vellen ontdooid zijn.
  3. Snij de bladerdeeg vellen door de helft. 
  4. leg de vellen verticaal voor je neer, dus de korte kant naar je toe. 
  5. Snij met je mesje aan de korte kant van het bladerdeeg kleine sneetjes in het bladerdeeg, zorg dat je langs de randen minimaal een halve centimeter overhoudt. 
  6. Snij de zalm in blokjes van 1,5CM x 1,5CM x 1,5CM.
  7. Smeer met het mesje de kant van het bladerdeeg waar geen sneetjes zitten in met een dikke laag Boursin. 
  8. Leg het zalm blokje in de Boursin. 
  9. Vouw het bladerdeeg dicht, over het zalm blokje heen.
  10. Druk met het vorkje de randjes aan elkaar. 
  11. Breek het ei boven het kommetje en controleer of er geen stukjes schil in zitten. 
  12. Klop met het vorkje het ei los.
  13. Smeer het bladerdeeg in met ei.
  14. Besprenkel alle hapjes met een klein beetje peterselie ( 1 theelepel voor 20 hapjes).
  15. Zet de hapjes 23 minuten in een voorverwarmde hete lucht oven of 7 minuten in een voorverwarmde airfryer op 200 graden. 
  16. ALs de hapjes er zo uitzien als op de foto zijn ze goed en kan je ze laten afkoelen.
  17. Eetse!

 

Tips:

  • Als je de hapjes in de oven maakt is het lekker om bladerdeeg met roomboter te gebruiken, maak je ze in de airfryer dan kan je beter het normale bladerdeeg maken. 
  • Gebruik geen kruidenboter want dit wordt olie bij verhitting. 
  • Het is niet nodig het bakje van de airfryer met bakspray in te sprayen met bakspray. 
  • Gebruik een bakpapiertje anders gaan de hapjes vast zitten in het rooster van de oven of airfryer (als je geen bakje voor de airfryer hebt).
  • De foto hieronder laat zien hoe de hapjes eruit zien voor ze de oven of airfryer in gaan. 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.