Sinterklaas chocolade

Gepubliceerd op 25 november 2020 om 11:05

Om met sinterklaas lekkere hapjes te maken en te eten met de kinderen is natuurlijk super leuk! Dit recept is heel makkelijk en leuk om te maken. 

 

Benodigdheden:

  • 200 gram witte chocolade 
  • 200 gram melk chocolade 
  • 50 gram ongezouten roomboter 
  • sinterklaas snoepjes 

 

Verdere benodigdheden:

  • plaat (ik gebruikte een ovenschaal) 
  • bakspray 
  • lepel 
  • om au bain-marie te smelten een hittebestendige schaal, pannenlikker, warm water en een pannetje waar de schaal in kan liggen. 
  • hittebron 
  • koelkast 
  • satéprikker 

 

Stappenplan:

  1. Spray de plaat (in mijn geval ovenschaal) in met bakspray. 
  2. Smelt eerst een van de twee soorten chocolade met 25 gram boter au bain-marie. 
  3. Als de chocolade en de boter gesmolten zijn roer je ze goed door elkaar.
  4. Giet de gesmolten chocolade met boter in de plaat/ovenschaal.
  5. Smelt nu de andere soort chocolade met boter ook au bain-marie.
  6. Giet deze over de chocolade in de ovenschaal/plaat. 
  7. Maak een mooi patroon in de chocolade met de satéprikker.
  8. Versier de chocolade met de sinterklaas snoepjes.
  9. Laat de chocolade 2 uur in de koelkast staan. 
  10. Eetse!

 

Tips:

  • Vergeet de less is more, hoe meer versiering hoe beter.
  • Gebruik geen harde snoepjes. 
  • Druk op de onderstaande knop om de uitleg van au bain-marie smelten te kunnen lezen als je hier nog geen ervaring mee hebt. 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.